Què és Nus?

Nus és una comunitat on els docents i altres agents educatius poden compartir experiències i reflexions sobre la pràctica docent a Catalunya. S’organitza en diferents categories temàtiques amb grups d’usuaris associats.

Nus no és un canal d'informació oficial.

Els usuaris que treballen al Departament d’Educació i col·laboren en aquesta xarxa ho fan a títol personal. Les seves opinions i les informacions que puguin compartir poden ser incorrectes o inexactes, i no representen al Departament d’Educació.

 • Només el primer missatge dels fils que portin la etiqueta oficial es poden considerar oficials, al ser una rèplica de missatges enviats prèviament per canals oficials (però no les respostes associades al fil)
Nus no és un lloc de suport oficial.

Com puc entrar?

Abans d’entrar, us haureu de registrar fent servir el botó Registre a la barra superior dreta:

 • Cal validar-se amb un compte personal XTEC.
 • No és possible utilitzar altres dominis ni comptes XTEC genèriques de centre.
 • Podeu personalitzar el vostre usuari i el vostre nom per adaptar-lo millor a les vostres preferències (Ex. JOSÉ_ANTONIO_BONET_MARTÍN → Toni Bonet).
 • Una vegada registrats, l’equip del Nus verificarà que és un compte xtec vàlid i rebreu un correu electrònic amb la resposta.

Si la vostra sol·licitud és acceptada, podreu entrar fent servir el botó Entra.

Puc fer servir un àlies?

Sí. El Nus permet canviar l’usuari i el nom per un àlies.
Aquest àlies no proporciona un anonimat complet perquè els administradors del Nus poden consultar l’adreça de correu de l’usuari, però sí que oculta el nom real a la resta de participants.

Aquest pseudoanonimat pot ajudar a algunes persones a sentir-se més lliures i segures, potenciant la participació. A diferència de l’anonimat, el pseudoanonimat no genera males conductes, derivades de la sensació d’impunitat.


No importa qui ets, si no el que pots aportar a la comunitat

Com puc participar?

Una vegada donat d’alta al Nus, tria un o més grups d’interès. Alguns grups tenen requisits i requereixen l’autorització dels moderadors del grup.

 • Una vegada a dins d’un grup, dedica algun temps a navegar pels temes abans de respondre o de començar un tema propi.
 • Com a la vida real, és important no duplicar respostes ni crear un tema del que ja s’està parlant.
 • És molt important valorar :heart: les aportacions valuoses d’altres participants. És un reconeixement per la persona que ha fet l’esforç de participar, afavoreix que torni a participar i ajuda a identificar els temes i respostes més valorats (que segurament són els més interessants).

Quina és la normativa d’ús?

El bon rotllo :call_me_hand: és fonamental per aconseguir una comunitat positiva, constructiva i participativa. Els comentaris i aportacions han de complir els següents requisits:

 • Mantenen el respecte i no ofenen ni atempten contra la dignitat d’altres persones.
 • Són pertinents, és a dir, no s’allunyen del tema tractat.
 • No contenen dades de caràcter personal.
 • No violen cap llei de drets d’autoria i propietat intel·lectual.
 • No és contingut promocional o brossa (spam).

Els comentaris que no compleixin aquests requisits no seran publicats i els usuaris podran ser bloquejats temporal o definitivament.

Quines bones pràctiques hauria de seguir?

Algunes bones pràctiques fan que la xarxa sigui un lloc més cómode per tothom:

 • Personalitza les teves dades, incloent la fotografia. Com a humans, ens agrada veure amb qui parlem.
 • Eviteu obrir un mateix tema en diferents categories. Tingueu paciència si no us responen.
 • No desvieu un tema canviant-lo a mitja conversa. Si voleu parlar d’una altra cosa relacionada, utilitzeu Respon com a tema enllaçat.
 • No signeu cada resposta. Cada intervenció incorpora la informació de qui la fa.
 • Si voleu respondre “Gràcies!”, “+1” o “D’acord”, millor utilitzeu el botó :heart:. No genera cap notificació (que es poc significativa per la resta de participants) i ens permet comptabilitzar de manera automàtica les millors respostes.

Si detecto contingut inadequat, com aviso?

Quan vegeu un mal comportament, no respongueu. Això fomenta el mal comportament reconeixent-lo, consumeix la vostra energia i fa perdre el temps de tothom. Don’t feed the troll. Simplement marca-ho amb una bandera :black_flag:
Si s’acumulen prou banderes, Nus amagarà automàticament el tema o la resposta fins que un moderador o administrador revisi el cas.

No s’aplicarà cap censura. Les crítiques són ben rebudes (com a part esencial per millorar) però sempre s’han de formular de manera respectuosa i ben argumentada.

Els moderadors es reserven el dret d’eliminar qualsevol contingut i bloquejar a qualsevol usuari que estigui trencant l’ambient positiu i constructiu de la comunitat.

Els moderadors no previsualitzen ni preautoritzen les publicacions noves; els moderadors i els administradors del lloc web no es responsabilitzen dels continguts publicats per la comunitat.

Quines són les condicions del servei?

Les condicions de servei descriuen el comportament que s’espera dels usuaris i els drets relacionats amb el contingut, la privacitat i les lleis. Si us registreu al Nus, es sobreentén que accepteu les condicions del servei .